måndag, juli 06, 2009

Postsarporal tomhet

Ensam i lägenheten försöker jag acklimatisera mig efter en veckas intensivt socialiserande med inspirerande vänner. Det var mycket speciellt att segla med Sarpen. Egentligen inte själva båtåkandet, utan vardagen ombord. Uppdelade i lag (vakter) seglar, övar, städar och matlagar vi enligt ett schema. Alla vet vad de ska göra. Det blir inget tjafs, och arbetet bidrar till gemenskapen.
Just detta är nog det enda jag kan sakna från lumpen.

Så fort jag kom ombord och såg Gustaf G, Adam, Emelie och Gustaf E ta fram sina kameror lade jag undan vår kompakt-Ixus. Nätet skulle krylla av bättre bilder än jag kunde åstadkomma. Däremot har jag några knäpp från före och efter.


Kvällen före avresa träffades några av oss i Västra Hamnen, Malmö. Vi fick syn på Sarpen, som seglade in från Helsingborg. Tor telefonerade till skepparen – Antons pappa. I bakgrunden Adam och Anders.


Jonas Mejhert. Stilren, social och skarp. "Trefas? Trevligt!"


Elise "lutar sig" på träbryggan. Konversationspartner: Ylva.


Nord och Syd.


Efter landstigning tillbringade jag, Elise och Anders några dagar på Österlen. Bland annat fick vi glädjen att besöka det billgrenska residenset. Förutom tvagningsmöjligheter bjöds vi även på bubbel och mysig stämning i trädgården.

Tors pappa Lars och min syster Ingela.

Gamla flottistvänner med solen i ryggen. Mejhert &Billgren.

Lars Billgren samlar på strandfynd som han hänger upp i trädgården.

Emfas. Till höger sitter Pontus, som var intendent ombord. En god lyssnare. En bra man.

7 Comments:

At 06 juli, 2009 13:43, Anonymous Jonas M said...

Det var sannerligen inget fel på dessa bilder även om jag har synpunkter på min egen rödsvullenhet på bilden från Västra hamnen... Resan och umgänget var fantastiskt och jag har uppmanat Tor att boka en vecka nästa år så fort detta medges.

 
At 06 juli, 2009 13:54, Blogger Gustaf said...

Dagarna på Sarpen är antagligen det som kommer att finnas kvar i minnesarkivet när man tänker på sommaren -09 om tio år. Grym upplevelse. Intressant att lära sig lite om skutsegling, kul att få nya vänner och gött att träffa alla gamla. Blir det fler seglatser mönstrar jag på igen utan att tveka! Ni som inte kunde vara med i år får ta chansen då, det rekommenderas verkligen.

Med tanke på vilken duktig fotograf du är var det synd att du inte plåtade mer, Thomas. Utrustningen är sekundär, fotografens känsla för timing och bild står för minst 80 procent. Uppenbart när det gäller dina bilder. Men som sagt, det kommer väl att finnas foton så det räcker. Gustaf E pratade om något sorts gemensamt Flickr-konto, vore en bra idé.

Har själv gått igenom min del av skörden idag och även om det var ömsom vin, ömsom vatten, så finns det en och annan bild som kanske även kan intressera andra. Hojta när du fixat kontot, Gustaf!

 
At 06 juli, 2009 17:11, Blogger Anders said...

Finfina skott!
Vattentäta.
Skall tömma mobilen på de få bilder jag lyckades knappra ihop.
Ser fram emot att allas bästa bilder dunkas upp på kustarnik, oavsett eventuella utlägg på Flickr eller Pojkr.

 
At 07 juli, 2009 08:55, Blogger Tor Billgren said...

Finfina plåtar. Vad betyder "Trefas trevligt"? Talar vi om elektricitet? Nu måste jag skriva färdigt en artikel. Imorgon: Venedig.

 
At 07 juli, 2009 10:30, Blogger Thomas Pihl said...

Jonas fällde den oförglömliga kommentaren när Rasmus/Patrik kopplade in elkabeln på kajen i Falsterbo. "Trefas? Trevligt!"

Tack, Gustaf!

 
At 07 juli, 2009 23:47, Blogger Gustaf Engström said...

Ska fixa det där "flickr"-grejen så fort jag hunnit packa och tvätta inför min nästa resa.

Håll till godo med detta lilla bildspel jag komponerade i Lördags så länge:
http://www.youtube.com/watch?v=3Il1BdiCAb4

 
At 20 juli, 2009 15:48, Blogger Tor Billgren said...

Gustaf, ditt bildspel är grymt! Vad är det för musik?

 

Skicka en kommentar

<< Home