Nej nej nej, till en riktig fisksoppa t.ex. är det ju helt oumbärligt. Bara tomatkött i den, tack!
Såg förresten precis att man med ett liknande trix kan skala potatis, enda skillnaden är att man efter att potatisen med skal kokat färdigt, skall man direkt doppa den i en bunke med iskallt vatten i tio sekunder. Därefter glider potatisskalet av som en mössa.
4 Comments:
Ja, och lika tidsödande och nästan lika meningslöst är att flå tomaterna (alltså ta bort fröna och vätskan inuti). Bort det!
Nej nej nej, till en riktig fisksoppa t.ex. är det ju helt oumbärligt. Bara tomatkött i den, tack!
Såg förresten precis att man med ett liknande trix kan skala potatis, enda skillnaden är att man efter att potatisen med skal kokat färdigt, skall man direkt doppa den i en bunke med iskallt vatten i tio sekunder. Därefter glider potatisskalet av som en mössa.
Då blir ju potatisen kall.
Nej, det hinner den inte på tio sekunder. Fast jag har inte provat så egentligen vet jag inte. Men jag ämnar.
Skicka en kommentar
<< Home