torsdag, mars 09, 2006

Det mest tisdödande och meningslösa matlagningsmecket

Att skålla och skala tomater.

Sluta med det.

4 Comments:

At 09 mars, 2006 12:22, Blogger Jonas Bergroth said...

Ja, och lika tidsödande och nästan lika meningslöst är att flå tomaterna (alltså ta bort fröna och vätskan inuti). Bort det!

 
At 09 mars, 2006 12:28, Blogger Urologen said...

Nej nej nej, till en riktig fisksoppa t.ex. är det ju helt oumbärligt. Bara tomatkött i den, tack!

Såg förresten precis att man med ett liknande trix kan skala potatis, enda skillnaden är att man efter att potatisen med skal kokat färdigt, skall man direkt doppa den i en bunke med iskallt vatten i tio sekunder. Därefter glider potatisskalet av som en mössa.

 
At 11 mars, 2006 11:13, Blogger Tor Billgren said...

Då blir ju potatisen kall.

 
At 12 mars, 2006 00:20, Blogger Urologen said...

Nej, det hinner den inte på tio sekunder. Fast jag har inte provat så egentligen vet jag inte. Men jag ämnar.

 

Skicka en kommentar

<< Home