måndag, augusti 22, 2005

Kall bearnaisesås

2 dl lätt créme fraiche
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Blanda allt. Låt stå i kylen några timmar.

Jävligt gott, inte minst på Elises köttfärspizza.

5 Comments:

At 22 augusti, 2005 16:38, Blogger Unknown said...

Åh, jag måste testa.
Låter grymt!

 
At 23 augusti, 2005 09:31, Blogger Tor Billgren said...

Jag som trodde det var Napoleons fältkock Béarnard som var upphovsman till såsen...

Men Thmomas - du har ju glömt smöret i receptet. Jag lägger härmed till:

500 gram smält smör

Så där. Ordning på torpet.

 
At 28 augusti, 2005 23:49, Blogger Urologen said...

Jag har haft det tveksamma nöjet att testa den där såsen, och är skeptisk. För sur(?) var nog min dom då, misstänker att det är/var den rivna löken.

 
At 29 augusti, 2005 07:33, Blogger Tor Billgren said...

Nja, lök ger väl snarare sötma? Däremot kan lök om den rivs (eller mixas alltför länge) få en irrelversibelt besk smak som effektivt mördar allt i sin väg.

 
At 03 juni, 2013 06:26, Anonymous Anonym said...

http://eekshop.com
As a number of us are aware of that kitchen cabinet always a place chock - full about cockroaches, lizards and ants. Hence, this makes going to be the cabinet smells bad. We can carry on using pandan leaves for more information about prepare food going to be the cabinets bouquet new the natural way. It is because cheap, your cabinets nose brand - new and the cockroaches stay away.

 

Skicka en kommentar

<< Home