torsdag, februari 26, 2009

Hamn

Det ligger alltid båtar till ankars utanför Kapstaden. Stora båtar. De största man kan tänka sig. De syns inte på den här bilden. Men om vi hade riktat kameran åt vänster hade vi sett dem. Där ligger de och vilar, vid Afrikas sydspets. Ibland tuffar tankbåtar ut och dockar med jättarna i den dallrande hettan. Bilden är tagen på Signal Hill, en bergsknalle väster om Taffelberget på 350 meter. Det var nog därifrån man skickade signaler om det ena och andra till båtarna därute. På toppen finns det rester av flaggstänger och andra fiffiga anordningar.

4 Comments:

At 26 februari, 2009 14:55, Blogger Måns said...

Du är fin i håret!

 
At 26 februari, 2009 18:47, Anonymous Jonas M said...

Jag lider av svår fartygsabstinens, här i Stockholm är vi svårt undernärda när det gäller stora skepp. Finlandsbåtarna duga icke. Kan du inte ladda upp några fartygsbilder på Facebook, snälla? Håller med Måns om frisyren.

 
At 26 februari, 2009 22:15, Blogger Anders said...

Kan vi åka till hamnen när vi hälsar på?

Och rikta för kuttingen kameran till vänster OCKSÅ nästa gång!

Det var på Taffelberget Gud skänkte människan Det Fjärde Besticket. Men det försvann i syndafloden.

 
At 27 februari, 2009 07:04, Blogger Tor Billgren said...

"Fin i håret", det får mig att minnas en replik i en stuga i Norge. "Snyggt är det likafullt..."

Jag ska nog kunna skaka fram några bilder på fartyg.

Jag älskar den typen av utsikter. Det var samma sak vid Gibraltar. Där ser man Nordafrika torna upp sig i fjärran. Kapstaden utgör slutet av kontinenten, bokstavligen världens ände. Fartygen vilar och tar sats för att ta sig runt. Långsamt, långsamt närmar sig kompassnålen N-strecket igen.

 

Skicka en kommentar

<< Home