onsdag, februari 25, 2009

Brev till kolonin.Hej Tor!

Hur har du det i Sydafrika? Brinner det nu igen? Var försiktig, det där är på allvar. Jag har läst på google att det bästa skyddet är att alltid ha på sig en blöt keps, men jag hittar tyvärr inte länken längre.

Du valde fel år att lämna Sverige. Här har det hänt massor! T.ex. har Viktoria och Daniel gjort slut! "Eklaterat" sa kungen, och "éclater" betyder spricka på franska, så jag tror det betyder att de gjort slut. Kungen skyllde på att han bara var borgare: "han är entreprenör och jobbar hårt". Och Viktoria sa till tidningarna: "det sa ju inte klick direkt". Så det var ju synd.

Igår var det fettisdagen. Jag brukar få sms om att det är min namnsdag, men det slapp jag i år. Däremot fick jag två semlor igår. Det är en och en halv mer än man tål på en dag. Finns det semlor i Sydafrika? Det kanske heter semlaa på afrikaans.

Sen har vi melodifestivalen också. Det går bra så här långt. EMD är vidare, men BTW, LOL och ASAP har åkt ut till andra chansningen. Det har Rögle också. Jag vet att de är från Skåne som du, men den här gången måste jag göra dig besviken - de var inte värda att va kvar! Att bero på TV så har Oldsberg och Hellberg sagt upp sig från På spåret. Nu ska de göra här är ditt liv. Jag hoppas lite på att de väljer dig som gäst! Så be warned - kommer det nån full Afrikaan och bryter misstänkt på svenska och vill att du ska hoppa in i hans helikopter så kanske det är Oldsberg som försöker få med dig till direktsändning! Sen har vi en ny kille här som heter Obama. Han kom från ingenstans och är överallt nu. Lite som Björn Gustavsson förra året om du minns. Folk gör en stor grej av att han är svart.


Men jag tycker det är rasistiskt - skulle Björns skämt bli sämre för att han har blonda lockar? Jag tycker det är lika rasistiskt. Så typiskt svenskt. Tror du man skulle gjort en stor grej av att han är svart i Sydafrika?

Vi har haft lite otur också. Det är många som har fallit: Anja, Ylva, Kalla och Kronan. Men Maud står upp. Hon säger att vi ska skaffa miljövänlig kärnkraft här i Sverige. Det förbrukade uranet ska packas in i tunnor gjorda av återvunna PET-flaskor. Och så går det dåligt för bilmärkena. Men Maud är ute på fabrikerna och tröstar dem. På mitt jobb tror de inte på SAAB och Volvo. På mitt jobb tror de inte på elbilar heller. De säger att man vill ju ha en bil som är "lite roligare att köra". Och det är klart, med en tråkig bil är det nog inte så kul att pendla de fyra kilometerna från Vågmästarplatsen till Gårda. För övrigt tipsar de om Vostok Nafta - oljepriset brukar ju gå upp till sommarn. Och nu sitter han här bredvid. Och nu smackar han på sin frukostmacka och sörplar på sitt frukostkaffe. Snart kommer han skaka på sin lössnusdosa, svälja en rap, dra snoret djupt i halsen och så sörpla igen innan han spottar ut en svart sträng Vostok Nafta i papperskorgen. Får man bli arg på en människa för det, Tor? Jag känner mig lite arg på honom. Skulle du kunna bli arg på nån för nåt sånt? Jag skäms när jag känner så, men jag vet inte vad jag ska göra åt det. Jag vill ju bara vara snäll! Jag har frågat min präst och han säger bara att det är kaffe efter gudstjänsten och att min femma går till komfirmanderna, men det hjälper ju inte mig nu!! Tor, vad skulle du ha gjort?

Puss och kram från gamla Swedala,
Sebastian

10 Comments:

At 25 februari, 2009 18:58, Anonymous Jonas M said...

Sebastian, en fråga:
Din vän snusharklarn - doftar han såsom färska hallon med grädde eller är det mer åt hållet otvättat hår och/eller skämda kalsonger? Jag kan typen nämligen, "lite-roligare-bil-typen" menar jag då, och de är värda såväl förakt som vrede. De verkar inte ha uppfattat ens det mest elementära i klimatdebatten. Eller så är det just det de har, och inser att vi är fucked anyway. Så då är det bara att SUV:a på. Svaret är alltså ja - det är rätt att bli arg på honom. Fast just det, brevet var ju till Tor. Glöm vad jag skrev ovan.

 
At 25 februari, 2009 19:14, Blogger Anton Berg said...

Jag önskar att jag kunde skriva som du Seb.

 
At 25 februari, 2009 21:08, Blogger Måns said...

Det första jag ska göra när jag blir chefsredaktör på Min Häst, Dagens Nyheter eller blondinbella.se är att anställa Sebastian på livstid.

 
At 26 februari, 2009 00:43, Blogger Anders said...

Utöver den fenomenala texten är ju brevpappret att dö för.
Hur gör han?

 
At 26 februari, 2009 09:20, Blogger Tor Billgren said...

Det går inte att formulera ett svar på något sånt här. Varje försök skulle falla platt till marken, och vrida sig i plågor av skam och ofullkomlighet. Jag tänder en pipa till din ära, Sebastian, och blåser ut röken mot bergen. Jag tar en Campari Soda i min teakstol och låter solen bränna mitt kraftiga bröst till din åminnelse. Jag dammar fönsterkarmarna med strutsvippan och viskar ditt namn.

 
At 27 februari, 2009 09:35, Blogger Thomas Pihl said...

Seb, jag föreställer mig att du inte ens behöver anstränga dig det minsta när du skriver så. Men säg att du gör det! Säg att du har filat i månader!

Nej, det har du ju inte, då hade du inte fått med Kalla och Prinsen.

Jaja... jag är i alla fall bättre än dig på pingpong. Det ska du snart få en besk påminnelse om!

 
At 27 februari, 2009 15:18, Anonymous Anonym said...

Jag älskar er pojkar! När man sitter i ett regnigt Göteborg och känner sig som den uslaste av usla poggramerare behöver man lite sån här uppmuntran. (Okej, fast idag är det strålande sol, jag är ledig på ett kafé och har just varit på MVC och lyssnat på min bebis - men allt det är ju bara tack vare er!)
Jonas: Han är av typen som är rätt nyduschad och nyaxad. Men klimatdebatten är bara ett vänsterpåhitt som man ska försöka komma undan så mycket som möjligt ifrån.
Anton: Puss!
Måns: Underbart! Jag ska genast börja öva på att skriva ponnynoveller och läppglansepos.
Tor: Jag dånar! Det är jag som skulle ligga och skaka om jag hörde dig viska mitt namn och såg din kraftiga bröstkorg vippa i den afrikanska solen!
Thomas: Du har fel! Det är badmington du är bättre än mig på. Jag har dig i de andra tre.

 
At 27 februari, 2009 15:21, Anonymous Anonym said...

Äsch, det var ju jag - sebba - som skrev det där.

 
At 27 februari, 2009 18:40, Anonymous Jonas M said...

Sebastian:

Aha, vi har alltså att göra med en s.k. business-svenne! Välvårdad ("groomad"), vältränad (oftast innebandy och gym), läser en del (Snabba cash, Arn, Stieg Larsson) samt gillar att gå ut på bättre restauranger (gärna med "skön loungekänsla"). Den typen kan jag också. Fernissan på honom är tunn och där under finns en hel del tvivelaktiga egenskaper. Och det värsta av allt är att man själv stämmer in så väl på beskrivningen...

 
At 27 februari, 2009 18:51, Anonymous Jonas M said...

Business-svennen skäms lite i mataffären när han köper fredagens taco-kit. Kassörskan kommer att förstå att han ska äta tacos, han har ju köpt alla grejer och ställer dem på rad på hennes band! Kan man ställa om dem på något sätt, blanda upp med andra varor så att hon inte hänger med? Svårt, hon ser rutinerad ut... Han vill ju vara killen som kollar i kylen och säger till tjejen: jag köper lite grädde och en vitlök och snor ihop nåt! Men i kylen finns bara Lätta, snus och blandsaft. Och det är ju tacos de är sugna på. Så han vänder bort blicken i kassan och försöker glömma...

 

Skicka en kommentar

<< Home