måndag, oktober 27, 2008

La lala la

Mästerlig scen. Jag har haft musiken mässande i huvudet sedan igårkväll. Jag. Hör. Den. Fortfarande. (Se bara fram till 2.30 min, sen blir den asdålig).

8 Comments:

At 27 oktober, 2008 09:15, Blogger sebastian said...

Haha! Det bästa är när barnen svarar: "Oh, a fire drill", "Leaving school?", "Home", alla i sitt eget tempo! Fast jag vet att man inte skulle titta så långt. Fram till dess är scenen fantastisk, och jag trodde ett tag jag skulle bli tvungen att se alla hans filmer. Tur att han tappade taget.
Det är fantastiskt hur allt det perfekt prydliga och städade - hennes frisyr, skolgården, barnens sång - löses upp lite i taget - det börjar blåsa i luggen, fåglarna förstör lekplatsens idyll och barnen börjar sjunga fel på texten. Jag är inte helt säker på att barnens osäkerhet i sången är avsiktlig, fast det är ju å andra sidan en sång som blir svårare och svårare och som är gjord för att man ska snubbla på stavelserna i slutet.

 
At 27 oktober, 2008 09:28, Blogger Tor Billgren said...

sjunger barnen fel? wow, det har jag inte tänkt på...

 
At 27 oktober, 2008 10:56, Blogger Måns said...

Har du trillat i Hitchcockgrytan, Tor?
Först "Fönster mot gården" - nu denna.

 
At 27 oktober, 2008 12:13, Blogger Anton Berg said...

"Har han satt klister på fåglarnas fötter?"
Det var vad jag tänkte när jag såg den första gången. Hur får han dem att sitta still?

När jag var i London köpte jag en box med 14 Hitchcooks. Jag har bara sett birds än så länge. Vilken är den bästa?

 
At 27 oktober, 2008 15:56, Blogger Anton Berg said...

Domma filmerna är med i båxen:

The birds
Shadow of a doubt
Family plot
Topaz
Frenzy
Torn curtain
The man who knew too much
The trouble with Harry
Marnie
Rope
Rear window
Vertigo
Saboteur
Psycho

 
At 27 oktober, 2008 22:24, Blogger Gustaf said...

Jag har sett Psycho, Vertigo och Repet. De två första är skitbra, men Repet minns jag som ganska seg. Å andra sidan var det säkert 15 år sedan jag såg den så jag kanske skulle ha en annan uppfattning idag. Jag tror det är den som är gjord i typ tre tagningar, de klipper bara när de var tvungna att byta rulle.

Vertigo kollade jag faktiskt på förra helgen, den förevisades av f d filmvetenskap-studenten Lisa. Grymt snygg film och dessutom med en helt oförutsägbar handling. Rekommenderas!

Fåglarna har jag på listan över filmer jag ska se, även om den verkar ojämn. Någon annan som har några rekommendationer i ämnet?

 
At 28 oktober, 2008 15:49, Blogger sebastian said...

Fel och fel, de börjar snubbla lite på ord och toner...

 
At 28 oktober, 2008 19:54, Blogger Lisa said...

fd filmvetenskap-studenten rekommenderar även Marnie, en av Hitchcocks mest stilbildande filmer, plötsligt inser man var en hel genre kommer ifrån. North by northwest & Dial M for Murder är också väldigt bra, så jag rekommenderar ett inköp av fler boxar också...

 

Skicka en kommentar

<< Home