måndag, april 14, 2008

Bekräftelse

NSD 2008-04-14:

Max-grundare får medalj

Curt Bergfors, grundare av Max hamburgerrestauranger, tilldelas Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj. De har sen 1700-talet stöttat utvecklingen av svenskt näringsliv och varje år delar de ut tolv medaljer till entreprenörer i Sverige. Motiveringen till Curt Bergfors medalj lyder:

"Med början i sin korvkiosk i Gällivare har Curt Bergfors byggt upp en snabbmatskedja, som blivit en effektiv konkurrent till jätten Mc Donalds. Han har kunnat fortsätta att utnyttja det lilla företagets fördelar i snabbhet och rörlighet, och han har lett utvecklingen mot mer hälsosamma produkter. Max Hamburger driver idag 60 restauranger, omsätter 1 miljard och ger 70 mkr i vinst. Företaget har varit till nytta och glädje för hela landet."

Priset kommer att delas ut den 21 april när sällskapet har sitt årsmöte. Medaljen som är i guld kallas "Medalj för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv". När vinnarna utses tar juryn hänsyn till faktorer som lönsamhet, innovation, marknadsföring och att det ska vara ett familjeföretag.

1 Comments:

At 14 april, 2008 18:08, Blogger sebastian said...

Tycker det är viktigt att denna utsatta grupp äntligen får lite välförtjänt uppskattning från samhället.

 

Skicka en kommentar

<< Home