torsdag, april 12, 2007

Nattågsskandalen i natt!



Idag kom vi hem från Åre med nattåget. Meningen var att vi skulle vara framme vid slutstationen Göteborg halv nio i morse, men halv sju väcktes vi av meddelandet att vi redan hade nått slutstationen och att den hette Stockholms central, och att alla skulle ut ur tåget. Förvirrade fick alla föräldrar i tåget rycka sina treåringar ur sängen, dra på dem jackan och stövlarna och Ta på dig mössan, Jakob! Sen skulle det kånkas slalomskidor, pjäxor, dubbla uppsättningar jackor och täckbyxor, 10-åringens plastsnowboard, pulkan och all mat som blev över i stugan och som man tog med hem eftersom vi ju ändå åker direkttåg hem. Allt detta i morgonfrilla, liggvagnssvett och bårhusandedräkt. Vi var tydligen tre timmar sena till Stockholm så vårt tåg hade ställts in. Ni kan tänka er att folk blev oxtokiga. Den första stackars stinsen vi mötte på perrongen fick en tant på sig som stod och skrek för att han vägrade bära hennes bagage. Själv tappade jag en lins i villervallan och var halvblind och förvirrad, men mina medpassagerare tog all ilska ifrån mig, det fanns som ingen ilska kvar att plocka ur atmosfären, den var redan mättan. Skandalen hade ältats sönder redan innan vi hade hunnit sätta rubrik på den själva. Hur gör de för att aldrig...? Och i andra länder fungerar det minsann! Natten har varit fruktansvärd, först var vi tre timmar sena i Stockholm, och sen det här! Det var ju spädbarn med på tåget! Så här får det inte gå till.

I slutändan kom vi fram en och en halv timme sent till Göteborg, fick frukosten betald på tåget, kan skicka in biljetterna och få pengarna för hela resan, 1100, tillbaka och fick en godtagbar anledning att slippa åka till jobbet idag. Skön deal, säger jag.

5 Comments:

At 12 april, 2007 15:35, Blogger Tor Billgren said...

Åh, så typiskt svenskt att klaga på sånt här. I Italien bryr man sig minsann inte om tågen kommer två eller tre timmar för sent. Och i Frankrike, där säger man så här:
- Bussen? Den kommer när den kommer. Här oroar vi oss inte för tiden. Vi tar dagen som den kommer. Carpe Diem! Hakuna Matata.

 
At 12 april, 2007 15:40, Blogger Tor Billgren said...

Ååååh - det GÅR fantamig inte att vara ironisk på internet...

 
At 12 april, 2007 16:58, Blogger Jonas Bergroth said...

Tor: Nä, det är märkligt, men hade du inte skrivit den sista kommentaren hade vi mycket väl kunnat läsa någon indignerad kommentator såga dina etnoklichéer om fransmän med rättrådighetens hela mullrande patos mellan raderna.

Hur gör man?

 
At 12 april, 2007 17:04, Anonymous Anonym said...

Haha, Tor, jag vet, du hade varit rasande! Men vad är det folk begär egentligen? Att 30 man jobbar 8 timmar övertid, trotsar rödljus och trafikstopsignaler och slår ut tidtabellen för en vecka framåt för att vi ska slippa gå upp på morgonen och byta tåg? Eller är det förseningen man är arg på? Hur faan kunde ni få fel på loket?? Hur tänkte ni egentligen?? Eller känner man sig kanske utnyttjad av storföretaget? Atackera den väderkvarnen i så fall, istället för den stackars budbäraren. Eller känner man sig kanske lurad och den som är lurad är en loser och jag är fan ingen loser så de ska allt få veta att jag tänker inte gå på det här igen? Och så kastar man lite skit på någon för sparkar man neråt så är man i alla fall inte längst ner på skalan?

 
At 14 april, 2007 19:12, Blogger Frode said...

Fra andre siden av kjølen kan jeg forsikre om at denslags uregelmessigheter presenterer statsbanene våre alle dager i uka. Spesielt hvis det er snakk om påske eller andre høy(tids)trafikkdager. At du blir kompensert for det på noensomhelst måte derimot. Aldri i livet. Sverige vs. Norge 2-1.

 

Skicka en kommentar

<< Home