torsdag, augusti 10, 2006

Kanon

Jag förstår inte ett ord av litteraturkanondebatten. Vi har väl redan en kanon? Kanon är väl inget som kan införas. Återigen genomsyras debatten av det ogenomtänkt mediokra.

4 Comments:

At 10 augusti, 2006 17:06, Blogger Jonas Bergroth said...

Nä, just det. Kanon får man väl när man (oftast på visst tidsavstånd) kan konstatera vilka verk som haft stort inflytande på litteraturen som helhet.

Men det är intressant att så många litteraturarbetare jublar av förtjusning vid blotta tanken på att några fler än de närmast sörjande kanske har lust att diskutera litterära verk. Äntligen någon som bryr sig, liksom.

 
At 11 augusti, 2006 09:07, Blogger Anders said...

That dog has a puffy tail!

 
At 12 augusti, 2006 04:15, Anonymous Anonym said...

dristar mig till att hålla med, har t o m deltagit i nån debatt, och inser att jag inte förstod någonting. och om inte jag förstår, om än försedd med ringa nedärvd bildning, ringa medelklassarv, men ändå med vissa tillskansade kunskaper, hur ska då de där det ändå tycks handla om, stackars okunniga (?) tonårsbarn, fatta något? eller har jag missuppfattat allt igen som jag brukar? Dumstrut som vanligt. En kanon skulle aldrig nå fram.

 
At 12 augusti, 2006 13:02, Anonymous Anonym said...

Återigen lägger sig de som inte har med saken att göra sig i skolans arbete. Vi har nationella mål att arbeta mot, vi ser till att de uppnås, med eller utan kanon, med eller utan läxor, med eller utan keps. Hands off!

 

Skicka en kommentar

<< Home