torsdag, juli 27, 2006

Jag kreverar

Första gången jag läser notisen skrattar jag muntert. Andra gången stelnar leendet och kallsvetten begynner med sina rysningar utefter ryggen. Tredje gången vill jag bilda ett medborgargarde. Tur då att det finns bloggar...

I dagens Sydsvenskan skriver Tobias Barkman om ett fall där en "sopskurk" spårats genom en direktadresserad broscyr. Containern han tänkte slänga sina sopor i var full, så han ställde påsarna brevid. Detta observerades av Svenska förpacknings- och tidningsinsamling AB:s sopspioner (sic!) - ett äldre par. Dessa kastade sig genast över påsarna och fann den direktadresserade broschyren, som knöt påsarna till en 19-årig student som nu åtalats. Åtalats.

Är det värmen? Folkpartiet föreslår kulturkanon enligt dansk modell. Mellanöstern brinner. Och nu det här. Vad är det som har gått sönder i folks huvuden? Måste undantagstillstånd utlysas?

Förväntar sig det här folket att man ska ta med sig soporna hem igen om containrarna visar sig vara fulla? Ska man låta skiten stå i hallen tills de ansvariga gör sitt jobb och byter ut de överfulla containrarna? Hur kan Svenska förpacknings- och tidningsinsamlings AB begära att privatpersoner ska åtalas och dömas för att Svenska förpacknings- och tidningsinsamlings AB gör sitt jobb på ett otillfredsställande sätt?

Och vilka är sopspionerna? Ett "äldre äkta par" skriver Barkman. De sprättade alltså upp soppåsarna och undersökte innehållet som gamar och onanerande stalkers. Är det någon som skall åtalas är det de, för integritetsbrott. Min största förhoppning just nu är att soporna var svinäckliga. Måtte de ha tvingats rota bland använda kondomer, blöjor och cigarettfimpar. Oh Gud, gör att adresslappen till broschyren var täckt med spermaspya och snor. Gör att de smittats av kolera, gulsot och flatlöss under efterforskningarna.

Och den största dumstruten tillfaller självklart Svenska förpacknings- och tidningsåtervinnings AB. Googla på dem, så får ni se vad det är för människor. Det här har hänt förr...


Svenska förpacknings- och
tidningsinsamlings AB:s VD:
- Jag är nöjd med åtalet.

9 Comments:

At 27 juli, 2006 10:36, Blogger Anders said...

Jag håller med dig, Tor, ett medborgargarde skulle få bukt på såna där svinerier mycket snabbare och effektivare än vårt förslappade rättssystem.

- Ursäkta, farbrorn, men du skruvade inte av metallocket på den där syltburken du slängde i glasåtervinningen. PÅ HONOM!!!
Smack. Bonk.

 
At 27 juli, 2006 13:57, Blogger Jonas Bergroth said...

För att tala med Anders Björck: man tar sig för pannan!

 
At 27 juli, 2006 14:14, Blogger Anton Berg said...

Nu skrattade jag mig fördärvad!
Bilden på vd:n påminner ju om någon helt annan.

Jag håller med samtliga om det nödvändiga i (äldre) rättrådiga personer som vågar ta lagen i egna händer. Vad skulle samhället vara utan dom?
Och så säger folk att vi inte har vett att uppskatta den äldre generationen!

Väl rutet. Nu är det jag som anmäler mig till PROs stödförening och bildar eget vaktbolag med mina grind-tokiga grannar.

På tal om Simpson-likheter... Ähh det blir ett nytt inlägg...

 
At 27 juli, 2006 14:22, Blogger Tor Billgren said...

Ser fram emot det inlägget.

 
At 27 juli, 2006 14:38, Blogger Anders said...

Aaaahahaha!
Först nu kan jag se bilden!

 
At 31 juli, 2006 11:33, Blogger Hannah said...

Jag läser i Elfsborgs Läns Allehanda i dag att Lena Calmestrand, en lokal predikant, tycker att man ska införa utegångsförbud efter kl 22 för ungdomar under 18 år i Vänersborg. Det har man nämligen gjort i Washington.

Jag tror att om folk arbetar så håller de hjärnan i styr.

 
At 31 juli, 2006 12:00, Blogger Anton Berg said...

Vadå, ÄR det så i Washington?

 
At 31 juli, 2006 16:26, Blogger Anders said...

Det kanske gäller Washington, Alabama?
117 invånare.
Alla kusiner.

 
At 31 juli, 2006 23:46, Blogger Hannah said...

Insändarskribenten och predikanten hävdar att det är så i Washington, staten, antar jag. Men hon verkar ju sinnesslö så jag är skeptisk.

 

Skicka en kommentar

<< Home