lördag, oktober 16, 2010

Cover

På en spelning i nån legendarisk skivaffär (gäsp). Sångaren pratar nervöst och klumpigt alldeles för länge om inget. Och de tvekar gulligt när de väl ska börja spela. Det verkar som om de inte har bestämt hur de ska ta ton och räkna in. Och det trots att det är en svår start med fyra stämmor a capella. Men snart får vi njuta av en djup basröst! Något man inte är bortskämd med inom popen. Den är bara tillgänglig för stämsång, men det räcker gott för att soundet ska skilja sig från mängden. Märkligt, det råder väl ingen brist på basar? Gillar de inte pop? Fast själv är jag såld redan när sångaren, i tenorläge, levererat sina tre själfulla ooh:n. Stornoway:Och, om ni undrar varför ni kände igen låten, här är originalet (lägg märke till hur troget han följer melodin!):

3 Comments:

At 17 oktober, 2010 22:46, Blogger Anders said...

Oj, det var illa bra!
Sant om ooh:na.

 
At 18 oktober, 2010 08:03, Blogger Tor Billgren said...

Coolt med oväntade covers. Som att höra Lasse Granqvist läsa vädret ellar dagens dikt.

Men ÅH vad jag blir irriterad på sångarens svammel. Det finns ingen som helst anledning att lägga sig på en sån nivå. HAN ÄR INTE BLYG, attityden kring sjungandet bevisar det. Det är bara en pose.

 
At 18 oktober, 2010 11:21, Anonymous Anonym said...

Jag uppfattar det som att han svamlar för att ge kollegorna tid att stämma instrumenten. Snubben till höger står ju till och med och småler åt babblet.

Icke desto mindre plågsamt att höra på.

/Thomas

 

Skicka en kommentar

<< Home