måndag, november 26, 2007

Duraffourd - dubbelt scenfärdig!

På lördag kan alla som är sugna på att se mig i röd kåpa komma till domkyrkan klockan 12.00. I Göteborg, alltså. En annan anledning att komma kan vara att man tycker att det hör advent till att lyssna till hur guds akustik fylls av vokala välljud. Och oljud. Vi sjunger både harmonisk renässans och Poulencs Exultate Deo.

Vill man hellre se mig i en annan miljö och i en helt annan dräkt ska man åka till Hökarängen samma dag. Klockan 19.00 håller nämligen det nystartade bokförlaget Bladstaden, som jag nog har nämnt, hov i Konsthall C i Hökarängen. Det blir uppläsningar, poesi och lite performance, om jag förstått rätt. Och öl och vin. Inte minst kommer de båda debutanterna Johan & Lisa att läsa ur sina verk. Själv är jag där för att läsa ur en nyöversättning av Samuel Becketts "Första kärleken" som jag har kämpat med under hösten. Jag tror jag ska ta på mig en brun, maläten kofta och be om en skinnfåtölj att sitta i. Kanske en guldfisk i en skål? Eller ska jag ha palestinasjal och luvtröja med luvan över huvet?Varför? Kanske, som Betty Skawonius säger i DN-intervjun med Per Morberg, som inte har något med det här att göra, "för att vi lever i en extremt extrovert kultur där det enda normala och eftersträvansvärda blivit att visa upp sig."

6 Comments:

At 27 november, 2007 00:01, Blogger Thomas Pihl said...

Allan Preussen

 
At 27 november, 2007 00:08, Anonymous Anonym said...

Ja, precis, fast kanske med en dragning åt "Alain Alsace"?

 
At 27 november, 2007 17:44, Anonymous jonas m said...

Hur hinner du? Privatjet?

 
At 27 november, 2007 21:20, Blogger Gustaf said...

Tack för senast, go vänner. Skulle varit kul att gå och se dig välljuda och oljuda i kyrkan, men tyvärr jobbar jag lördag.

Jonas: Har inte din mailadress, så jag meddelar i detta forum. Ångmaskins-julfest 15/12 i Hjällbo. Välkommen om du har vägarna västerut.

 
At 29 november, 2007 00:07, Blogger Tor Billgren said...

Sebastian, kan du inte låna Stefan Mälqvists gamla regnbågssoffa?

http://lasdagboken.blogdns.com/images/boktipset.jpg

 
At 29 november, 2007 13:15, Anonymous Anonym said...

Nä, det blir inget sånt. Det blir rakt upp och ner - en ung snubbe med håret i ansiktet, jeans och t-shirt, micstativ, han stirrar ner i boken och snubblar lite på orden. Jag hade önskat jag tagit teaterlektioner som liten - det hade man ofta haft nytta av!

 

Skicka en kommentar

<< Home