lördag, juni 16, 2007

Pressgrannar

Jag vill bara göra er uppmärksamma på den medieuppmärksamhet som just nu skänks åt Kungsbacka-Postens kära konkurrent Kungsbacka tidning. Kolla bland annat

http://www.resume.se/nyheter/2007/06/15/kungsbacka-tidning-svartin/index.xml

Aftonbladet
http://www.gt.se/nyheter/1.723671

Det kan tilläggas att det här inte är ett enstaka undantag. Och då menar jag inte främst de häpnadsväckande ordvalen utan det faktum att det går att skriva praktiskt taget vad som helst i både KT och dess modertidning Norra Halland. Det finns ingen som helst redaktionell kontroll och inga lägstanivåer. Vilket naturligtvis är en stor anledning till att min tidning över huvud taget finns. Men - i bland baxnar även vi.

6 Comments:

At 17 juni, 2007 22:58, Anonymous jonas m said...

Att redaktören heter Kurt Chico Johansson är bara för bra för att vara sant.

 
At 18 juni, 2007 09:05, Blogger Tor Billgren said...

Åh Grattis, Gustaf. På Den Svenske Nationalsocialisten läser jag:

Som den lydige medhjälpare i det mångkulturella Sverige som Kurt Johansson är så meddelar han nu via den judiskt ägda tidningen [Resumé] att han kommer ta avstånd från publiceringen i kommande nummer och skriva med att "det är olämpligt att peka ut en viss ras". Frågan är varför det vid brott skulle vara så olämpligt att ge en så korrekt beskrivning av gärningsmannen som möjligt? Det kan väl inte vara så att gärningsmännen är de som skall hållas bakom ryggen för att det mångkulturella experimentet inte skall ifrågasättas av alla som rimligen reagerar mer om de fått läsa etnisk tillhörighet istället för "yngling" vid brottsrapporteringarna?

 
At 18 juni, 2007 10:24, Anonymous Anonym said...

"Det är olämpligt att peka ut en viss ras."

 
At 18 juni, 2007 22:25, Blogger Gustaf said...

Karln inte bara heter Kurt "Chico" Johansson, Chico är hans signatur som han skriver under i tidningen. Fatta, han skriver under signatur! Iofs är han 83 år, så han tillhör den generationen, men ändå. I Kungsbacka går historien på gatorna. Vår andra konkurent, Norra Halland, har en chefredaktör som är 85 och var den sista tidningen i landet som slutade med sättare, blytyper och flatbäddstryck. Året var - 1992!

Tyvärr verkar Chico lite lite som nassarna förstå att problemet inte är att hans reporter (som också är närmare 70) skrivit att rånaren "tillhörde en viss ras", utan att han kallar honom "svarting" på typ sju ställen i texten. Jag var tvungen att skriva ett mail till honom (Chico alltså) idag för att förklara distinktionen. Jag hoppas att han kommer att ta fasta på detta när han skriver sitt "tillrättaläggande" på torsdag.

 
At 18 juni, 2007 22:39, Blogger Anders said...

Mamma mia.
Har några läsarreaktioner framkommit, Gustaf?
Från deras läsare, alltså.

 
At 24 juni, 2007 22:04, Blogger Anton Berg said...

Läser Chico MAIL? DET borde ni göra en artikel på Gustaf, "Pensinärs-internet - nu är flugan här!"

Men den ansvarige utgivaren, ska han verkligen kunna svära sig fri så enkelt som att peka ut en reporter?

Vad säger pressetik och YGL och TF? Vem åker dit? Visst är det ansvarig utgivare?

Sen är det ju intressant att folk fortfarande pratar om raser. Är inte det väldigt mycket 1950?

 

Skicka en kommentar

<< Home