måndag, maj 22, 2006

Stockholm-Vänersborg-Skåne-Vänersborg-...


Tor fotograferad med mobilkamera tidigare i dag.

Tack vare mitt skiftarbete kunde jag ta ut fyra semesterdagar och få två veckors ledighet så här innan sommarracet börjar. Så det gjorde jag. Åkte därför x2000 (förstaklass minsann) ner till Vänersborg i torsdags. Presskortade in mig när FC Trollhättan mötte Elfsborg i Svenska Cupen (fotboll, Tor) och träffade gamla vännen Peter som ordnade en plats på hedersläktaren. Kaffe och dammsugare ingick i pausen. I fredags så bilfärd till Helsingborg med Adam för ett par dagars golf. William och hans Linda inhyste oss i deras personalbostad på det skånska gods där W jobbar som kock. Godsägaren har förutom kock även gårdsfolk, trädgårdsmästare, jaktvårdare och en helikopterpilot (!) på avlöningslistan. I morse tog vi sedan bilen ner till Malmö för en snabb men ack så trevlig brunch på konsthallen med Tor (utan elchocksmaskin) innan vi for norrut igen. Kvällen avslutades med VM-guld i ishockey och vänersborgsk kebabsås innan jag fick skjuts hem till pojkrummet. Där jag nu sitter och tjuvsurfar på grannens trådlösa internetuppkoppling. I morgon lunch och besök på gamla tidningen i Trollhättan, mer golf och sen tillbaks till Ståkka på tisdag (bara andraklass dessvärre). Där väntar ytterligare en veckas ledighet. Så kan man också ha det.

3 Comments:

At 22 maj, 2006 07:40, Blogger Tor Billgren said...

Jag blev mycket glad när du hörde av dig och berättade om dina planer. Det var en synnerligen god idé att komma hit på blixtvisit. Och så fick du ju möjlighet att verkligen prova konsthallens brunch (förra gången M var där var han lite trött). Utmärkt bild. Kameramobilerna har tagit några steg i rätt riktning, verkar det som. På tallriken ligger korv, potatis och kikärter. Vad som inte syns är det underbara fläsket.

 
At 22 maj, 2006 08:57, Blogger Jonas Bergroth said...

Jag har vid ett inspirerat tillfälle hävdat att stekt fläsk är meningen med livet. Man säger mycket dumt, men detta tror jag att jag håller fast vid ännu.

 
At 22 maj, 2006 14:06, Blogger Måns said...

Tor: Visst var det! Och brunchen var också mycket bra. Fett och salt utan att bli FÖR fett och salt.

Jonas: Kanske inte jämnt, men ibland så...

Anders: Nu vill jag ha palt!

 

Skicka en kommentar

<< Home