måndag, september 28, 2009

Prince spelar gitarr

Det kanske inte just är hur han spelar, utan hur han ser ut och rör och för sig som är grejen. Det börjar vid 3.30, men insatsen blir ännu bättre om man upplever den kontrast han utgör mot de andra stelbenta grådvärgarna på scen. En multiestet. Kolla bara kragen...

8 Comments:

At 28 september, 2009 10:53, Blogger Anton Berg said...

WoW!
Plötsligt står han bara där ju! En gitarrspelande Willy Wonka och tar över fullständigt. Dom andra har pågått ett tag men blir på sekunder förpassade ner i gitarrharvandets gärdsgårdserier.
BRA klipp!

 
At 29 september, 2009 09:16, Blogger sebastian said...

Uh, de andra är såå tråkiga! Stå där och va gubbig och leva på nån gammal merit och låtsas som att man spelar med inlevelse när man hamrar raka ackord på gitarren - stackars åldrande popsångare. Ynglingen i bakgrunden som ser ut exakt som en ung George Harrison, är det hans son? Och vilka är de andra, känner inte igen nån. Istället för att stå och skämmas över ett dåligt gig så tar Prince situationen i egna händer. Grymt att han och vakten har kommit överens om ryggtricket! Har ni förresten sett klippet som Strage la upp från en James Brown-konsert där JB kallar upp både Michael Jackson och Prince på scenen, troligen, faktiskt, helt spontant och oinövat, och MJ är grym men Prince dabbar sig lite och skäms? Historiskt.

 
At 29 september, 2009 09:36, Blogger Tor Billgren said...

Sebastian, borde inte sångaren vara typ Tom Petty? Orgelspelaren liknar Paul McCartney, men om det hade varit han hade de väl visat honom framifrån också eller? Nu ska jag youtubesöka på Brown, Prince och Jackson.

 
At 29 september, 2009 09:47, Blogger Tor Billgren said...

James Brown ser ut som Cyndee Peters och Prince är urstenad...Fast jag tycker inte att han dabbar sig. Solot är bra, mickkonsten cool, liksom skriket. Trummisen svarar snyggt på hans handrörelser med cymbalen.

 
At 29 september, 2009 11:06, Blogger Thomas Pihl said...

Klart att det är Tom Petty.
Bra Tor.
Skäms Seb!

Prince är ascool, och påminner mig om spjuvern Rochefort i Alexander Mörk-Eidems uppsättning av De tre musketörerna på Stockholms stadsteater.

Det vill säga - Rochefort är inkarnerad som Prince. Sjunger hans sånger och tuggar hans tugg.
Finfin föreställning.

Jag såg den innan MJ dog. Gerhard Hoberstorfer spelar Kardinalen i MJ:s skepnad. Skulle vara intressant att se om den och studera hur de har löst anspelningarna på pedofili mm.

 
At 29 september, 2009 15:59, Blogger sebastian said...

Mäh, det kändes fånigt att utgå från att det var Tom Petting bara på frisyren. Men han har alltså behållt den. Grattis Tom.
Tor: Det var Strage som skrev att Prince hade upplevt det så (jag vet inte på vilka grunder han skrev det) men när han ska svinga sig av scenen i en plastpalm som välter så är han inte skitcool. Och Michael var så snärtig, Prince tog sån tid på sig utan att uträtta mer.

 
At 29 september, 2009 16:16, Blogger Tor Billgren said...

Intressant att man kan uppleva samma sak så olika. Jag tycker tvärtom att Jackson är onödigt generad och blyg. Sprätter iväg några halvskamsna steg och försvinner sen, medan Prince skapar spänning, jobbar med pauser, är oförutsägbar...

 
At 30 september, 2009 11:05, Blogger adam said...

jag har hört att tom petty går till samma frisör som staffan olsson.

 

Skicka en kommentar

<< Home