måndag, december 24, 2007

Kort rapport från Medelhavet

Det var ett stort nöje att i däst tillstånd efter middag hos Gustaf och i sällskap av Erik och Sebastian, ta igen vad jag missat i julkalenderväg under Provenceresan. Eftersom sista luckan gör mig stum, postar jag här istället några bilder:


Hotel de la Tour i underbart övergivna semesterparadiset Sanary-sur-Mer, strax öster om Marseille. Resans absoluta fynd. Om en vecka kommer Sebastian att kunna rapportera därifrån.


Nedanför de fantastiska villorna (som man säkert kan hyra, nudge nudge) i västra delarna av Sanary kan man promenera längs de livsfarliga klipporna ända tills man får nog. Då får man lov att vända.


Första gången i Provence var 2001, när Erik pluggade i Aix, andra var när vi hyrde hus i Les Arcs (tillsammans med delar av Kustarnikredaktionen, samt nära och kära), tredje när vi hyrde hus i S:t Remy, fjärde när vi hyrde lägenhet i Cannes, och femte nu när vi var på vinrunda i Bandol. Bilden är tagen i Lacoste, vid markis de Sades slott (sic!). Nu återstår bara det förbannade språket.


Efter joggingrunda på taket till Le Corbusiers förrykta hotell i Marseille...


...där det bland annat finns skorstenar av denna typ.


Utsikt från svitens balkong. Eriks julklapp till Tor.

5 Comments:

At 24 december, 2007 13:19, Blogger Anders said...

Man önskar man hade varit med.
Maffig kvällsbild!

 
At 24 december, 2007 14:14, Blogger sebastian said...

Resans fynd!! Tack för att ni bjuder oss på den upplevelsen. Nyårsafton är inbokad på Hôtel de la Tour i Sanary. Jag längtar inte mindre nu. Tack så mycket Gustaf, Tor och Erik för en jättetrevlig kväll som rann iväg så sent att den indirekt fick oss att komma iväg från Göteborg många timmar senare än planerat dagen efter.

Nu ska jag ner och koka grönkål och sen slå in de sista paketen.

God jul!

 
At 27 december, 2007 09:28, Blogger Gustaf said...

Maury-dessertvinet smakade gott på julafton också. Tack för det!

 
At 02 januari, 2008 09:47, Blogger Thomas Pihl said...

Jättefina bilder, Tor.
Skorstenen vinner.

 
At 04 januari, 2008 15:14, Blogger Anton Berg said...

Hotel de la TOR menar ni väl? (nudge nudge!)

 

Skicka en kommentar

<< Home