tisdag, oktober 09, 2007

En journalistisk dödssynd.

Såg ni TV4:s intervju med Zlatan igår? Tänkte ni på hur han försökte tvinga honom att säga att han blivit annorlunda behandlad för att han inte var svensk? Zlatan vägrade hålla med, tills han efter tredje påtryckningen, gav upp och sa kanske. Och hur hon sen, i studion, försökte göra en grej av att "Zlatan berättade att han blivit sämre behandlad för att han har utländskt påbrå"? Det är så kvällspressen fungerar, förstår jag, men så jobbar väl inte ni? Måns, va? Så gör väl inte du?

Etiketter: , , ,

6 Comments:

At 09 oktober, 2007 12:57, Blogger sebastian said...

Vad fult det blev med etiketter - det ska jag aldrig göra om.

 
At 09 oktober, 2007 13:20, Blogger Tor Billgren said...

Haha, det missade jag. Men Liv Strömqvist har gjort en underbar serie där en "invandrarförfattare" intervjuas av en välmenande kulturtant som hela tiden pressar honom om frågor om förorten, utanförskap, om det är mycekt exotisk dans hemma i vardagsrummet, kryddor och multikulti. Han värjer sig hela tiden och säger att han är född i typ Skövde och att boken inte handlar om invandrargrejer och förort utan om kärlek. Serien slutar med att kulturtanten desperat utbrister:
- Men du kan väl rappa lite i alla fall...

Otroligt bra.

 
At 09 oktober, 2007 13:31, Blogger Tor Billgren said...

För övrigt är det i såna här sammanhang man ska ange journalisterna med namn och bild, sig själv till staff och androm till varnagel.

 
At 09 oktober, 2007 14:01, Blogger Måns said...

Jag såg intervjun och tyckte tvärtom att den var jättejättebra!
Missade efterprogrammet dock - och det är möjligt att det gjordes en större poäng av Zlatans svar där - men i intervjun tyckte jag inte att det problematiserades onödigt.

Zlatan var hur skön som helst, skrattade och bjöd på sig själv med sylvassa och kluriga svar.

(Och självfallet jobbar inte vi på det sättet, Seb! :-) )

 
At 09 oktober, 2007 17:21, Blogger sebastian said...

Jag tyckte inte intervjun var dålig i övrigt. Zlatan var bra och allt. Men jag blev frustrerad av att han ställde frågan flera gånger och Zlatan flera gånger insisterade på att han inte hade märkt av det, att han trodde att det hade mer med hans person att göra. Men efter tredje tjatet sa han kanske. Men det är ju bara lite klumpigt, att däremot i efterhand påstå att det var hans utsaga är ju direkt lögn. Som tur var påpekade Magnus Hedman direkt att han ju faktiskt bara hade sagt kanske. Så det blev aldrig nån grej av det. Men ambitionen! Försöket! Det var skandaljournalistik in the making! Det är hon i studion som ska doppas i tjära!

 
At 12 oktober, 2007 20:31, Blogger J.M. said...

Men dom ville ju så gääääääääärna att det skulle vara så, Sebastian. Dom ville inget hellre.

 

Skicka en kommentar

<< Home