torsdag, oktober 04, 2007

JORDBÄVNING I KIRUNA

Berätta, Anders! Och publicera filmer av ranglande hus och bokhyllor!

3 Comments:

At 04 oktober, 2007 20:28, Blogger Anders said...

Öh?
Jordbävning?
Menar du sättningen vi hade i gruvan?

När man bryter ut stora mängder malm och låter gråberget fylla igen tomrummet där malmen låg uppstår spänningar och rörelser i berget.

En sådan rörelse på 1100 meters djup, alltså under våra lägsta nivåer, orsakade ett lokalt skalv på 2,1 på Richterskalan strax efter halv två i går.
Jag satt rakt ovanpå och märkte ingenting, men tydligen hade vissa känt en liten studs.

Under jord lossnade det sten på tre nivåer närmast skalvet. Två man hörde hur det knäppte i berget och hann sticka därifrån i god tid. Ingen annan var i närheten.
På en del av spårnivån, där vi samlar ihop malm längs hela malmkroppen med förarlösa tåg, kommer det att ta tre-fyra dar att laga ledningar och annat som skadats.

Kolla gärna på lkab.com om ni vill läsa mer. Den senaste nyheten la jag ut för ett par timmar sen, och där finns också en bild som visar var i gruvan det lossnade sten.

 
At 06 oktober, 2007 11:58, Blogger Tor Billgren said...

Jaja, så låter det alltid när dementeringsmaskineriet sätter igång. Förra veckan var det Sydafrika. 3000 gruvisar instängda under jorden...

Hälsningar från London, by the way.

 
At 08 oktober, 2007 10:15, Blogger Anders said...

Vadå dementering!?
Då hade jag ju sagt:

Illvilliga källor sprider rykten och försöker draga vårt ärorika företags heder i smutsen.
Absolut ingenting extraordinärt har inträffat och produktionen går mot storartade rekord även under den innevarande femårsplanen tack vare våra stolta arbetares ädla sinnen och orubbade tro på framtiden.
Envar som hyser det minsta tvivel om sanningshalten i vår rapportering är hjärtligt välkommen att själv se och uppleva den helt igenom själsstärkande kamratliga miljö som råder vid våra arbetsplatser under jord.
Medtag egen skyffel och avboka tvättstugan de kommande tjufem åren.

 

Skicka en kommentar

<< Home