fredag, september 21, 2007

Jamen den här är ju bedårande!

Det börjar som en helt vanlig scen ur Djungelbokan men sen spårar det ur:
TRYCK HÄR.

18 Comments:

At 24 september, 2007 09:30, Anonymous Anonym said...

Hehe. "Vi kastar stenar". Har ni sett upp till kamp? Där är det knuttarna som kastar en gatsten genom ett fönster på hagahuset och träffar en tant därinne. Hagahuset, är det det som är Hagabadet nu? Eller är det huset bredvid, som jag inte riktigt vet vad som händer i?

 
At 24 september, 2007 09:54, Blogger Anton Berg said...

Appropå samtal mellan mig och Tor Billgren där Tor ironiserade över vänsterungdomar som påstod att förstörelsen på Avenyn skulle startats av så kallade polisprovikatörer.
Ni lyssnar väl på utvecklingen i Burma?
Där fasar man just nu för att regimen ska infiltrera demonstrationerna och starta bråk så att regimen kan gå in med hårda nypor.
I Upp Till Kamp lät polisen "knuttarna" angripa Hagahuset. I GBG-kravallerna hävdar de som var med på reclaim the street-festen på vasaplatsen att polisen, som omringat dem, lät nassar (killar från IFK Göteborgs firma "Wise Men") komma igenom avspärrningarna för att slå ner vänsterkidsen och sen släpptes de ut igen.

Saker som kunde hända förr eller utomlands är alltid så mycket enklare att tro på. Det är lustigt. Eller så är allt myter som folk i vänsterkretsar odlat så att de ska få fäste lättare när man förklarar världen för nya generationer.

 
At 24 september, 2007 10:06, Blogger Tor Billgren said...

Sebastian: Jag gissade också på Hagabadet, men har också en känsla av att Hagabadet är något som har funnits sedan 1800-talet... Antar att en snabb googling kan ge svar på frågan. Jag överlåter det till dig.

Anton: Nu har du verkligen övertygat mig. Ska ut och skära upp SUV-däck nu, i demokratins och den lilla sårbara människans namn.

 
At 24 september, 2007 11:18, Anonymous Anonym said...

Jag var där, Anton, och såg nassarna starta bråk. Men jag såg inte om de hade nån kontakt med polisen. Man kan ju tänka sig att de släpptes ut av polisen av helt vettiga orsaker, som att de skulle ha blivit mosade om de hade vairt kvar, och att folk drog lite långa slutsatser i efterhand. Men det var i alla fall de som startade bråket som fick folk i panik vilket fick polisen att gå till attack och så vidare. När det började skjutas satte jag och mina vänner oss på gräset och var rädda för polisen - anarkisterna skulle aldrig ha gett sig på oss. Sen blev det stort kalas i Vasaparken och så råkade jag dras med på ett stormöte för vänsterrörelsen i aulan på Schillerska gymnasiet, och det var så äckligt hetsk stämning, jag känner igen mig lite i upp till kamp faktiskt, att jag blev tvungen att smita därifrån. Varför har det inte gjorts nån spelfilm om det än? Den vill jag se!

 
At 24 september, 2007 15:04, Blogger Thomas Pihl said...

Jag har inte sett avsnitt 3 ännu, men är det inte Hagabion?

 
At 24 september, 2007 16:57, Blogger Jonas Bergroth said...

Jag tror att Hagahuset är det som i dag kallas Allégården – alltså ett grannhus till Hagabadet. Mellan Hagabadet och Frälsningsarmén om det ringer klockor i er ex-göteborgare?

 
At 24 september, 2007 17:02, Blogger Jonas Bergroth said...

Om ni har vill kan ni använda:

http://hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?Vkiid=Wqy+%2f8hzR51Wz8dmGd+ITw%3d%3d&vad=alleg%e5rden&var=g%f6teborg#contactlinks

Och kolla in det på hitta.se.

 
At 24 september, 2007 23:18, Anonymous Anonym said...

Precis Jonas, när jag åkte förbi det med vagnen idag insåg jag att det måste vara det. Fast hagabadethuset är väldigt likt.

 
At 24 september, 2007 23:18, Anonymous Anonym said...

Precis Jonas, när jag åkte förbi det med vagnen idag insåg jag att det måste vara det. Fast hagabadethuset är väldigt likt.

 
At 24 september, 2007 23:23, Blogger Måns said...

Jag har missat serien helt men köpt på dvd idag så berätta inte vad som händer.

 
At 26 september, 2007 11:46, Blogger Gustaf said...

Man får väl skilja på äpplen och päron när det gäller demonstrationer och skumma polismetoder.

Att poliserna på EU-toppmötet gärna släppte igenom nassar är nog ingen omöjlighet. Kanske fanns det infiltratörer bland demonstranterna också, men det blir lite löjligt när den autonoma vänstern försöker skylla upploppen i sin helhet på provokatörer.

Det var inte 250 maskerade poliser som kastade gatsten på sina kollegor och slog sönder Avenyn. Det var snarare en skön förening av påtända tyska maoister, engelska huliganer och blandade svenska och utländska kravallturister i största allmänhet.

Sedan betyder inte det att infiltratörer och polisprovokatörer inte finns och bedriver sitt smutsiga spel. Var jag en demonstrant i Burma skulle jag definitivt vara orolig.

Upp till kamp var f ö en lysande serie. Noterade ni bilderna på ett nybyggt Gårdsten när Lena flyttade till förorten för att bli lärare i sista avsnittet?

Och att skära sönder däcken på SUV:ar är en av de bästa idéerna på år och dag. Asfaltsindianderna har mitt fulla stöd!

 
At 26 september, 2007 11:50, Blogger Tor Billgren said...

De borde i konsekvensens namn även skära hål i arbetarklassens hostande och milöjövidriga bilskrällen också.

 
At 26 september, 2007 13:16, Blogger Thomas Pihl said...

Det är inte säkert att arbetarklassen VÄLJER att åka i en skruttig bil.
Överklassen väljer att köpa en SUV i stället för en miljöbil.

 
At 26 september, 2007 13:42, Blogger Anders said...

Jo men ja men jo men ja.
Det blir ju bara ett straff.
Inte omvänder man övre medelklassen på det sättet.
Tvärt om får man dem att ta avstånd från strävandena för en bättre miljö.
Det ger ju PR, och det kan ju ge effekt, men tyvärr återigen mest negativ tror jag (åsikt, åsikt...).

Nej, nog är det bättre att köra Gandhi-stylee.
Samla ihop 25 indianer och sittstrejka framför infarten till en SUV-försäljare, eller bilmärkets huvudkontor, inför inbjudna murvlar.
Eller erbjud SUV-ägare att bli burna till jobbet i kungastol av fyra miljömuppar, om de låter bilen stå. Inför inbjudna murvlar.

Fan, jag tror jag ska bli spindoktor åt miljöaktivisterna!

 
At 26 september, 2007 16:28, Blogger Gustaf said...

Jag tror inte heller att man omvänder någon genom att pysa däcken på bilen (för det är det aktivisterna gör, de skär inte sönder dem). MEN det är utmärkt sätt att få upp hela debatten på agendan. Man visar att det faktiskt finns massor med folk som blir förbannade när rika människor köper stora, tunga, trafikfarliga och extra förorenande bilar bara för att få känna sig som kungar och drottningar i trafiken.

Om jag i min lilla bensinsnåla Renault Clio (eller på min cykel) blir påkörd av en stadsjeep är det jag som löper störst risk att skadas. Varför ska jag tolerera det? Det är väl värre än att få däcken tömda?

 
At 26 september, 2007 19:02, Blogger Tor Billgren said...

Jag irriterar mig också på SUVar, men det är inte för att de får människor att känna sig som kungar och drottningar (varför skulle det vara ett problem?), utan för att de är oerhört opraktiska i stadsmiljö med begränsade ytor och trängsel.

Det jag är mest orolig för i trafiken är emellertid inte SUVar, utan bussar. I Göteborg var det spårvagnar. De är dåligt underhållna och chaufförerna kör ofta som idioter. Är det mer OK att bli krossad av en buss för att de drivs på etanol och tjänar kollektivet, än att bli påkörd av en SUV? Blir frakturen i knäet mindre komplicerad för att chauffören inte känt sig som en kung?

Att släppa ut luft ur bilar är ett sinnessjukt idiotiskt sätt att skapa opinion. Det är dessutom livsfarligt. Istället för en ilfärd till BB, blir det en lång och utdragen process med väntan på taxi, ambulans eller expropiering av icke förargelseväckande fordon, till exempel Renault 5 utan katalysator och airbag. Det kan vara en fråga om liv eller död.

Varför duger inte de vanliga opininonsbildarverktygen i SUV-fallet? Information, artiklar, dokumentärer, intervjuer, vetenskapliga rapporter, mun till mun?... Varför är det OK med helt godtyckliga och övergrepp? Gustaf, du röker pipa. Har jag rätt att spola ner din tobak i toalettstolen för att jag inte vill bekosta dina hälsokostnader i framtiden. Är det OK att rycka drinken från en brud av samma orsak och slänga den i ansiktet på henne?

Indianprojektet är för miljörörelsen vad salladsbaren i Göteborg var för facket. Sympatin hamnar inte i avsett läger, tvärtom.

Tror jag.

Apropå pipor. Har i dagarna köpt nummer två. En Toscana, denna gången böjd. Tobak: Caledonian Highland Cream. Ska nog sätta mig i köket och lyssna på sjörapporten och ta mig en rök nu...

 
At 28 september, 2007 08:51, Blogger Thomas Pihl said...

Tor, anser du dig ha dödat debatten nu?

"Från Djungelboken till SUV på 20 kommentarer."

 
At 28 september, 2007 09:02, Blogger Tor Billgren said...

Dödat debatten? Nej, men vunnit den kanske?

 

Skicka en kommentar

<< Home