onsdag, december 14, 2005

Ravintola...

... betyder "restaurang" på finska.

Och ska man besöka en ravintola i Helsinki får det bli Ä-li-tä (Elite).





Inte helt centralt, men det är definitivt värt en taxitur.

På Elite finns heltäckningsmatta, träpanel, garderobiär och femtioåriga servitriser med så mycket pondus att de vita blusarna nästan spricker i sömmarna.

Där finns tavlor på väggarna, målade av konstnärsgäster som inte haft råd att betala för sig i reda pengar (jätteklyschigt, jag vet, men ganska fina tavlor).

Där finns jävligt fin husmanskost. Och världens godaste gräddstuvade lök.

4 Comments:

At 15 december, 2005 10:11, Blogger adam said...

Det ser ut lite som kafeterian på Stasimuseet i Berlin, jag tror att jag gillar det.

 
At 15 december, 2005 14:46, Blogger Unknown said...

Vad är finsk husmanskost?
Rovor och sånt?
Dricker man vodka till?

 
At 15 december, 2005 15:53, Blogger Thomas Pihl said...

Sönderfrusna rovor är en riktig delikatess. Till det dricker man en grogg gjord på björnpiss, vargblod och kringsänkornas tårar.

Äh, jag försöker bli Anders, men lyckas inte särskilt bra.

 
At 15 december, 2005 17:15, Blogger Anders said...

Det gick jättebra, Thomas.

Finsk husmanskost, Måns, det är att slicka på spaden när det är minus fyrtiotvå och sedan rycka sig loss. Då glömmer man hungern en liten stund.

 

Skicka en kommentar

<< Home