söndag, december 11, 2005

J'accuse

Cykelbelysningsbranschen är en förbannad charlatanbransch! Sedan jag började använda cykelljus i somras har jag avverkat tre par. Första paret pulvriserades mot asfalten likt en teveapparat som slängs från nionde våningen på Dackegården i Lund - infästningsskitet på styret slets upp direkt. Andra paret stals. STALS. Tjuvslöddret stjäl cykellampor i Malmö. Hur är det möjligt. Vad är andrahandsvärdet? Fast skit samma. Det var bara en tidsfråga innan den också hade ramlat av och krossats. Uppenbar skitkvalitet, som dessutom drog förbannat mycket batterier. Det är jättepraktiskt att behöva ta cykellamporna med sig varje gång man parkerar cykeln. Det är jättesnyggt att gå omkring med dem utputande i jackfickorna.

3 Comments:

At 11 december, 2005 13:15, Anonymous Anonym said...

Dynamo?

 
At 12 december, 2005 09:50, Blogger Thomas Pihl said...

Jag fick mitt baklyse bortbrutet. Nu har jag köpt de minsta på marknaden, som man faktiskt kan ta med sig utan att fickorna putar för mycket. De är av märket Smart och ser ut ungefär som på den vänstra bilden, men även framlyset är så litet. I och för är det inte tillåtet med diodlyse fram, men det SKITER jag i. Punkt.

 
At 13 december, 2005 16:24, Blogger Jonas Bergroth said...

En god vän köpte nytt framdäck med inbyggd dynamo i navet och tillhörande halogenlykta. Nu hojjar han runt i gbg med ett sökarljus frampå som får oskyldiga rådjur att stå som förhäxade och vänta på kraschen. Eller, tja, han säger i v f att det lyser väldigt starkt.

Detta till det facila priset av några hundringar på Biltema.

 

Skicka en kommentar

<< Home