Grappa i Gourmet
Nya numret av Gourmet (fortfarande födelsedagsprenumerationen - Tack Thomas & Co) innehåller underbara svamprecept, en ingående ingefäraartikel, en stor bild på Karsten Thurfjell - - - och framförallt: Ett grappatest signerat Oz Clarke, och därmed har jag fått en ny favoritskribent - men upp med hakan Björn af Kleen, det var ju längesen jag läste något av dig.
3 Comments:
Jag förstår att en smak för grappa hade fått mig att hoppa ännu ett snäpp upp på finkultursstegen, men jag kan bara inte med det.
Varför tycker jag att det är så äckligt? Jag vill verkligen gilla det...
Det finns riktiga bottennapp. Riktiga mardröms-sorter. Dålig grappa är något av det värsta som finns. Man vill bara dö. Det kanske är de du har haft otur med. För bra grappa är inte särskilt anmärkningsvärd i intensitet och eldfängdhet. Kan man dricka konjak, kan man dricka grappa. Tycker jag.
Njae, eller, visst, så är det förstås, men samtidigt inte.
Jag fick en fruktansvärt fin flaska Grappa (lagrad och betitlad Gran Reserva - kommer dock inte ihåg namnet, kanske Bassano eller liknande) av min farfar som jag hade stående i flera år, det räckte med att jag drog ur korken så storknade jag nästan. Min fru gjorde några tappra försök att dricka och vi bjöd på den ibland men tillslut gav jag bort den till en kollega som var grappafantast.
Han påstår fortfarande att det är den finaste och godaste grappan han någonsin druckit.
Jag borde behållit den eller hur?
Skicka en kommentar
<< Home