torsdag, september 07, 2006

Tre (3)

1. Kommer ni ihåg macarna som stod i mittraden i datasalen på JMG? Att det fanns så gamla datorer på den tiden.

2. Region Skånes valtidning innehåller information på många olika språk, bland annat arabiska. Den röda tråden i tidningen är ett plakat med texten VALET ÄR DITT. Men varje gång jag läser texten uttalar jag orden Hatten är din.

3. Så är det dags att fira Kristallnatten igen. Utmärkelser och priser till tevemedarbetar och programledare.

5 Comments:

At 07 september, 2006 08:53, Blogger Tor Billgren said...

Jag "skämtade" om det där redan förra året.

 
At 07 september, 2006 08:56, Blogger Thomas Pihl said...

Jag minns macarna. Och jag minns att våra 286:or på högstadiet hade så liten hårddisk att inte ens operativsystemet kunde lagras. Man fick istället ladda in DOS inför varje användande, med en DOS-diskett (sladdrig).
Minns jag verkligen rätt?

Jag minns även att jag skickade mitt livs första mejl till Sebastian någon gång runt 1996, i biblioteket på Duveholmsskolan i Katrineholm. Vi satt bredvid varandra på varsin dator.

Hatten är din, Måns, för du har inte varit här på länge!

 
At 07 september, 2006 10:50, Blogger Urologen said...

Jag minns inte heller de där macarna "at first" men sedan kommer minnesbilderna. För det första detta med att det ens var en "mittrad" i datasalen. Det går sakta upp för mig, och när det väl gjort det så minns jag också att några av de datorer som stod där var macar.

Mitt intensivaste minne ifrån datasalen är annars att jag någon sen natt där upptäckte den underbara webcam-samlingen "africam", enbart "befolkad" med kameror riktade mot vattenhål på den afrikanska savannen. Jag tror bestämt att jag såg ett lejon en gång. Eller iallafall en gasell.

 
At 07 september, 2006 11:41, Blogger Anders said...

Åh, blåsorna i händerna! Alla dessa blåsor. Med tiden bildades förstås valkar, men de första månaderna gjorde det så ont att jag knappt kunde greppa hålkorten när de skulle sorteras om. Fast det var värt det. Vilka uträkningar vi åstadkom! Plus, minus, bråkdelar och okända faktorer. Höjden på en gran. Det var andra tider då. Greger förlorade en arm i stora svänghjulet en höst. Vi skulle just ta fram sjunde decimalen på pi. Jag kan den fortfarande inte. Men minnet av blåsorna finns kvar. Klass 7B hade ångdrift, så de slapp veva. Vi var inte avundsjuka för det. Har man inte muskelkraften att driva en dator med kan man lika gärna låta bli.

 
At 08 september, 2006 11:28, Blogger Jonas Bergroth said...

Det var tider!

(F ö har vi några macar av ungerfär samma årsmodell stående i en skrothög på Lira-redaktionen. Redaktionens hamster kallar dem REFERENSTEKNIK. Själv menar jag att vi bör köra dem till tippen.)

 

Skicka en kommentar

<< Home