lördag, april 01, 2006

I väntan på att det ska vända så tycker jag att vi påminns om det här igen

(Lars Granqvist) ...och då ska han skruva den in mot straffpunkten, till, kanske, kan vi tro. Han tar snäv ansats iallafall. Springer fram mot bollen, viktigt nu. Träffar den med vänstern, och den skruvar sig mot bortre delen av straffområdet där Jacobsson nickar vidare bollen, slås in i mitten från Allbäck, där är kalabalik in i mitten, där är Mellberg, där är Ljungberg, så faller Ljungberg och målvakten Buffon ut, och bollen går mot mål. DET ÄR MÅL, DET ÄR MÅL.
(Ralf Edström) ...klack.
(LG) DET ÄR ETT DRÖMMÅL AV ZLATAN IBRAHIMOVIC, DET ÄR INTE MÖJLIGT, HAN KLACKAR BOLLEN I MÅL, DET ÄR INTE MÖJLIGT, DET ÄR INTE MÖJLIGT, DET ÄR INTE SANT RALF...
(RE) ...det är härligt, fantastiskt...
(LG) MAN TROR INTE ATT DET ÄR SANT...
(RE) ...lugna ner dig lite nu.
(LG) ...tack ska du ha.
(RE) ...underbart. Jag var orolig för här att dom skulle göra hög spark på Ljungberg, försökte göra en brassespark här, han klackar in den med högern...
(LG) Hahahaha
(RE) ...den dalar in precis i krysset. Jag tror det är Cannavaro, men det är iallafall italienare som står på mållinjen. Dalar in preciiiiis i krysset. Härligt, härligt, eh, Zlatan Ibrahimovic. Mycket mycket bra. Nu får vi väl se till att vi kör med fyrbackslinje igen va? Eller vad tycker du?
(LG) Det är inte möjligt, Ralf.
(RE) Jo, det är möjligt.
(LG) Det är inte sant. Han klackar in bollen...
(RE) ...ja, det är Vieri som står där och inte når opp...
(LG) Det är inte möjligt. Han gör ett mål som inte finns. Det finns inte, det går inte. Hela svenska bänken nu, Söderberg, och Lagerbäck och allt vad dom heter står vid vid sidlinjen och säger att vi måste gå ner på fyr.. en fyrbackslinje nu...
(RE) Aaa, dom tar ner... ska se här nu...
(LG) ...ääääh, det är inte sant Ralf...
(RE) ...jo men det är underbart...
(LG) ...han klackar... det är OTROLIGT vilket mål.
(RE) Man måste va... man är snabb i tanken där... han gör den spontana biten... och det är en klack. Och det är jätteskönt.
(LG) Sverige är ifatt, fem minuter kvar, ett-ett, Italien lyfter fram bollen mot Vieri som går upp...

(lyssna här)

7 Comments:

At 01 april, 2006 21:51, Blogger Anders said...

Fin sak.
Man ska påminna sig om sånt (bra grejer, alltså) oftare.

 
At 02 april, 2006 10:21, Anonymous Anonym said...

Zlatan spelade inte bra igår mot Treviso, även om en viss ljusning kunde skönjas jämfört med matchen mot Arsenal.

Jag har alltid haft svårt att se Zlatans storhet... Jovisst, han är en mycket bra fotbollspelare och kan göra oväntade saker (såsom klacklobbar) men jag är mer förtjust i spelare som Adriano, Sjevtjenko, Henry, spelare med mer driv och kraft/rörelse i sitt spel. De är fortfarande en bit före Zlatan enligt mig. Zlatan är stor och stark men saknar ofta drivet även om det har blivit något bättre i Juve.

Dessutom har jag svårt att förstå hur man kan vara så engagerad i ett landslag som vissa är. För mig är AIK det enda lag jag egentligen bryr mig om. Skulle jag få välja mellan SM-guld för AIK eller VM-guld för Sverige så är valet lätt. VM-guld vore otroligt, men kan inte mäta sig med ett SM-guld för AIK.

 
At 02 april, 2006 22:58, Blogger Måns said...

Jonas: Iom att du är en stackars gnagare så förstår jag dig.
Jag å andra sidan - efter 17 SM-guld skulle det förstås kännas bättre och mer exklusivt med ett VM-guld.

Vad gäller Zlatan ligger ju hans storhet i kombinationen styrka och teknik. Där är han fullständigt unik. En diamant. Kanske den mest spännande spelaren i världen. Att han inte springer med lika stort driv som Henry känns som mindre viktigt.

 
At 03 april, 2006 20:47, Anonymous Anonym said...

Den kombinationen har Adriano också. Och han utnyttjar den dessutom betydligt effektivare. Dessutom har vi inte ens nämnt en viss Luca Toni. 195 cm/98 kilo. 26 mål i serie A. I år.

 
At 04 april, 2006 03:13, Blogger Måns said...

Luca Toni är ju en Trezeguettyp. En kobra som hugger i straffområdet.
Adriano är mer en slugger - även om jag tillstår att han har vissa tekniska kvaliteter.

 
At 06 april, 2006 18:51, Blogger Anton Berg said...

Jonas:

Den där fans-MENTAL-iteten har jag aldrig förstått.
Hur kan man ens jämföra ett SM-guld med det största som finns inom idrottsvärlden?

VM-guld i fotboll, inget smäller ju högre!

Då är man verkligen Världens Bästa Lag. Inte som i hockey där VM bara är en tramsturnering för dom som blev utslagna ur Stanley Cup.

Alltså, klubbkänsla och tillhörighet, visst, och du har varit med 100 matcher på läktaren i regn och 1000 minusgrader samtidigt och du har lidit dig igenom ditt fans-skap så du känner dig delaktig i segrarna på ett annat sätt och alla andra Hornby-poänger men HERREGUD Jonas!

Det handlar ju om ALLSVENSKAN!

Fotbollsplaner som ser sämre ut än stenåkrarna i Småland, folk som hellre sparkar på ben än boll och som verkar ha förbud att köra one-touch får dominera....

Kom igen!

Det är ju som att jämföra en cykel med en Ferrari och tycka att cykeln är bättre för den har man i alla fall haft. I tjuge år.

Näru, här har du en som bara skulle dansa naken i en fontän om vi tog guld i VM!

 
At 06 april, 2006 21:24, Anonymous Anonym said...

Måns: Det är just det som är grejen - Zlatan är bra på så mycket men inte bäst på någonting utom under korta stunder, ögonblick, då han kan göra vad som helst. Men det räcker inte för att tillhöra världens bästa. I slutändan är det resultaten som räknas, de kalla siffrorna, och inte korta moment av genialitet. Antagligen är det en karaktärsfråga. Jag tror inte han har några begränsningar i fysik eller talang.

Anton: Just den typ av logiska resonemang som du för är typiskt för de som gillar landslaget mest. Det är ju logiskt att sätta dem högst eftersom de bästa spelarna finns där. Men klubblagssympatier är inte logiska, då skulle man ju byta lag ganska ofta. Det är snarare en helhet, där klubben finns som ett hjärta, som man känner så starkt för. Det är det välbekanta pirret i magen när man vaknar, den korta bussresan, den snabba promenaden längs Solnavägen, dörren som öppnas, polarnas morsningar, den första matchbiran, snacket, nervositeten, köandet utanför, dånet från klacken ovanför när man klättrar upp för trapporna under norra läktaren genom lukten av korv, kaffe och blöt betong. Och så ut i ljuset, planen, gräset, det obligatoriska brännheta kaffet... Förstår du nu?

 

Skicka en kommentar

<< Home