lördag, oktober 15, 2005

RESERVAORPNENA


"Vad står det egentligen i rubriken? Ja, om du kan lista ut det kan du vinna tio tusen kronor! Men vad ska man med tio tusen kronor till kanske ni tänker. (Nu har ni bara 60 sekunder kvar att tänka) Och jaa, kanske man kan åka på en solsemester nu när det är så regnigt och ruskigt i Sverige eller köpa en ny bil eller en dyr klocka. Kanske kan man bjuda mormor på en eftermiddagstur till Sparreholms slott, jag vet inte. Haha, ni skrattar, gillar ni inte Sparreholm? Nu är det bara trettio sekunder kvar. Ja dagens fråga var svår så jag ska ge er en ledtråd. ""Inte kulspets- men..."" Ja, det kanske hjälpte någon. Tjugo sekunder kvar nu..."

En kompis till Karin har blivit erbjuden jobb som ordleksprogramledare i någon av Sveriges högkvalitetskanaler. Han är precis färdigutbildad från balettakademien och åker varv på varv runt riket för att gå på auditions till mer eller mindre attraktiva jobb. Denna audition gick visst vägen och han blev erbjuden tjänsten som korsordsuppläsare i TV. Men han är rådvill. Kommer ett sånt jobb verkligen att gynna hans karriär? Han är beredd att göra det ett tag ifall det är så att det kan leda till någonting bättre. Men tänk om det är så att en regissör som behöver lite dansare till den nya dansade filmatiseringen av Scarface och känner igen honom från omkringkastadeordfrågan i TV, inte vill ha honom just därför? Eller är det så att det inte spelar någon roll, utan den fördel det innebär att kunna springa in i Aschelberg i korridoren på jobbet eller ta en förmiddagskaffe med Filipåfredrik är värd lite prostitution?
Ni som kanske kan tänkas ha en gnutta insyn i branschen, vad säger ni, hipp eller hopp för jobbet som bokstavsomkringkastare som ett första steg i en showbizz-karriär? (Andra, faktiskt, han har redan hunnit med 20 lysande sekunders 80-talsdans i tjenare kungen!)

5 Comments:

At 15 oktober, 2005 12:45, Blogger Tor Billgren said...

Hm - jag hade precis tänkt säga att alla jobb är bra jobb. Att vara loggslav till Robinson är givetvis bättre än att gå på A-kassa för att man inte fått sitt drömjobb först i karriären...

Men de här programmen är så sällsynt och gränslöst urusla... Den största tävlingen är inte att gissa orden, utan den utspelar sig mellan programledarna, och den går ut på vem som kan skämma ut sig allra mest. Tack förresten för din geniala återgivning av snacket...

Fast om han gör det bra - om han verkligen KAN prata kanske det inte är så dumt. Att programmen är dåliga beror ju inte bara på att konceptet suger, utan även på att programledarna är spåniga. Det är ju egentligen en hygglig plattform. Under förutsättning att man är bra.

 
At 15 oktober, 2005 13:57, Blogger Måns said...

Om inte annat kan det här jobbet säkert ge honom kameravana.
Det är säkert bra att få.

Jag tror INTE att medverkan i ett sådant program på något sätt kan hållas till din nackdel i framtiden.
Om det sedan är KUL att jobba där, är en annan femma men det lär han väl bli varse.

Önska lycka till!

 
At 16 oktober, 2005 07:07, Blogger Urologen said...

Fast om man funderar på alla mini(kvasi)kändisar som hamnat där och sedan aldrig kommit vidare...

För det är väl en hel del? Är det någon av dom som har gjort något STÖRRE än ordlek efter deltagandet i ordleken? Hur gick det t.ex. med den där unge skådisen (som säkert har en känd pappa, typ Körberg) som jag såg där en gång? Har han fått något jobb efter det?

 
At 17 oktober, 2005 17:05, Blogger Anton Berg said...

Jag känenr ju Erik och Mackan som tagit över efter nyss nämnde Körberg i TV4. Erik syns i bild och Mackan är osynlig sidekick. Jag tycker att dom är sjukt underhållande.
Det borde VERKLIGEN gå att göra dom där showerna bättre än de andra kanalerna gör.
Erik och Mackan gör stor konst i jämförelse.

 
At 18 oktober, 2005 08:49, Blogger Urologen said...

Jaha, man kanske skulle börja kolla då?

 

Skicka en kommentar

<< Home